Jehněčí s kuskusem

Jehněčí maso a kuskus s rozinkami.


3.716x
45 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 špetkasůl
2 lžícerozinky
2 lístkymáta
3 lžíceolivový olej
1 lžičkacitronová šťáva
1 lžícepiniové oříšky
2 snítkyčerstvý tymián
1 špetkamletý černý pepř
4 porcejehněčí bok
1 balíčekpředvařený kuskus

Postup přípravy

Příprava marinády: Do větší hluboké mísy nalijeme dvě lžíce olivového oleje, posypeme sekaným tymiánem, pokapeme citronovou šťávou a přidáme posekaný česnek. Marinádu opepříme, důkladně promícháme a naložíme do ní maso. Mísu přikryjeme alobalem. Do misky s vlahou vodou namočíme rozinky, aby nabobtnaly. Do hrnce s vodou namočíme kuskus a vmícháme do něj zlehka zbylý olej. Hrnec přikryjeme pokličkou a krupici vaříme na velmi mírném ohni asi 5 minut. Občas kuskus zamícháme, aby se krupice neslepila. Na teflonovou pánev dáme osmahnout dobře okapané maso. Opékáme 3 - 4 minuty a v půlce opékání plátky obrátíme. Maso musí být uvnitř růžové a na povrchu upečené dozlatova. Nakonec maso osolíme a do trouby dáme nahřát talíře. Před podáváním prudce opražíme na pánvi s masem piniové oříšky. Rozinky necháme okapat a vmícháme je do kuskusu. Marinádu scedíme a nalijeme ji na kuskus. Vše opatrně promícháme a prohřejeme. Kuskus dáme na talíře, položíme na něj maso, posypeme piniovými oříšky a posekanými listy máty. Podáváme okamžitě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí s kuskusem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena