Jehněčí rizoto

Pokud máte rádi jehněčí, určitě vyzkoušejte tento recept.


2.91721x
45 min
1×

Postup přípravy

Jehněčí kýtu vykostíme, očistíme a maso nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.

Rozpálíme si hrnec a na něm rozehřejeme sádlo. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Pak vsypeme maso a společně restujeme dozlatova. Maso zalijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme vařit.

Zatím si nakrájíme uzený bok na kostičky. Nať opereme, důkladně osušíme a nakrájíme nadrobno. Bůček promícháme s česnekem a petrželkou. Tím vytvoříme istrijskou "pešt (sječak)". Připravenou směs přidámek masu, když se začne vařit a dusíme pod pokličkou téměř doměkka.

Zatím si propláchneme a spaříme rýži. Když je maso skoro měkké, přisypeme rýži, přilijeme vodu nebo vývar a dodusíme vše doměkka.

Hotové jehněčí rizoto sypeme strouhaným sýrem.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí rizoto

Zpět na recept