Jehněčí řízky v omáčce

Čtyři porce jehněčího masíčka s omáčkou a bramborem.


3.0462x
45 min

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a utřeme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Můžeme použít krájená rajčata z konzervy. Kapii zbavíme jádřince a jadérek a nakrájíme na nudličky.

Jehněčí kýtu rozkrájíme na 4 řízky. Omyjeme, osušíme a naklepeme. Lehce osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji plátky zprudka opečeme z obou stran. Nakonec maso odložíme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.

Na pánev přidáme máslo a cibuli. Osmahneme, zaprášíme moukou a vmícháme mletou papriku. Zalijeme studenou vodou a za stálého míchání povaříme. Přidáme rajčata, česnek a kapii, opepříme a dusíme na mírném plameni doměkka.

Těsně před koncem smažení přidáme hrášek a vaříme bez pokličky. Vložíme maso, necháme prohřát.

Ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí řízky v omáčce

Zpět na recept