Vaření.czReceptyJehněčí řízky v omáčce

Jehněčí řízky v omáčce

Čtyři porce jehněčího masíčka s omáčkou a bramborem.


3.0462x
45 min

Ingredience

4 lžíceolivový olej
olej na smažení
600 gjehněčí kýta
mletý černý pepř

omáčka

4 stroužkyčesnek
1 lžícemáslo
2 kscibule
200 grajče
1 lžícehladká mouka
1 ksčervená kapie
voda na podlití
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a utřeme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Můžeme použít krájená rajčata z konzervy. Kapii zbavíme jádřince a jadérek a nakrájíme na nudličky. Jehněčí kýtu rozkrájíme na 4 řízky. Omyjeme, osušíme a naklepeme. Lehce osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji plátky zprudka opečeme z obou stran. Nakonec maso odložíme na nahřátý talíř a udržujeme v teple. Na pánev přidáme máslo a cibuli. Osmahneme, zaprášíme moukou a vmícháme mletou papriku. Zalijeme studenou vodou a za stálého míchání povaříme. Přidáme rajčata, česnek a kapii, opepříme a dusíme na mírném plameni doměkka. Těsně před koncem smažení přidáme hrášek a vaříme bez pokličky. Vložíme maso, necháme prohřát. Ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jehněčí řízky v omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena