Jehněčí kýta s rýžovou náplní

Jehněčí maso a různé pečeně, rolády a jiné pokrmy z něj patří k oblíbeným pochoutkám velikonočních svátků.


3.0102x
90 min

Postup přípravy

Játra očistíme, uvaříme doměkka a pokrájíme na menší kousky. Mrkev očistíme a uvaříme. Rozinky propláchneme horkou vodou a necháme dobře okapat.

Cibuli oloupeme, nasekáme na drobno a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme kousky jater, osolíme a opepříme. Lehce vmícháme uvařenou rýži, pokrájenou mrkev, rozinky, usekanou petrželku, rozklepneme dvě vejce a dobře promícháme.

Kýtu důkladně očistíme, opláchneme a ostrým nožem do ní vyřízneme kapsu. Naplníme ji připravenou nádivkou, důkladně uzavřeme jehlou a maso nasolíme.

Troubu předehřejeme na 200°C.

V pekáčku rozehřejeme máslo a kýtu ze všech stran rychle opečeme. Pak ji vložíme do předehřáté trouby, přiklopíme a dopečeme do měkka.

Během pečení podléváme podle potřeby vodou a přeléváme vypečenou šťávou.

Jehněčí kýta s rýžovou náplní servírujeme s opečeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí kýta s rýžovou náplní

Zpět na recept