Vaření.czReceptyJehněčí kýta s rýžovou náplní

Jehněčí kýta s rýžovou náplní

Jehněčí maso a různé pečeně, rolády a jiné pokrmy z něj patří k oblíbeným pochoutkám velikonočních svátků.


3.0102x
90 min

Postup přípravy

Játra očistíme, uvaříme doměkka a pokrájíme na menší kousky. Mrkev očistíme a uvaříme. Rozinky propláchneme horkou vodou a necháme dobře okapat. Cibuli oloupeme, nasekáme na drobno a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme kousky jater, osolíme a opepříme. Lehce vmícháme uvařenou rýži, pokrájenou mrkev, rozinky, usekanou petrželku, rozklepneme dvě vejce a dobře promícháme. Kýtu důkladně očistíme, opláchneme a ostrým nožem do ní vyřízneme kapsu. Naplníme ji připravenou nádivkou, důkladně uzavřeme jehlou a maso nasolíme. Troubu předehřejeme na 200°C. V pekáčku rozehřejeme máslo a kýtu ze všech stran rychle opečeme. Pak ji vložíme do předehřáté trouby, přiklopíme a dopečeme do měkka. Během pečení podléváme podle potřeby vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Jehněčí kýta s rýžovou náplní servírujeme s opečeným bramborem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jehněčí kýta s rýžovou náplní

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena