Jehněčí kýta pečená

Jehněčí pečeně je velmi chutná a doporučovaná vyhlášenými labužníky. Její příprava není nikterak složitá.


3.1130x
90 min
1×

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na špalíčky. Bůček nakrájíme nadrobno. Cibuli očistíme a spolu s okurkami nakrájíme nadrobno.

Očištěnou kýtu protkneme slaninou. Do pekáče dáme nakrájený bůček, cibuli, okurky, vložíme maso, osolíme a pečeme podlité vodou. Při pečení často podléváme a poléváme vypečenou šťávou.

Když je kýta měkká, vyjmeme ji ze šťávy, šťávu zalijeme kysanou smetanou a necháme přejít varem. Maso naporcujeme a vložíme do omáčky.

Výborně chutná s tradičními kynutými knedlíky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí kýta pečená

Zpět na recept