Jehněčí kýta na slanině je lahodný pokrm, který kombinuje šťavnaté kousky jehněčího masa s aromatickou slaninou a je často podávána s pečenými brambory, rýží nebo zeleninovým salátem. Je to skvělá volba pro rodinnou večeři nebo slavnostní příležitost.
Nejprve musíme kýtu omýt, odblanit a zbavit tuku. Na nudličky nakrájíme slaninu a prošpikujeme jimi očištěnou kýtu. Buček nakrájíme na plátky a vložíme do pekáče. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme na bůček. Do pekáče vložíme maso, osmahneme a podlijeme horkou vodou. Takto připravenou kýtu pečeme a občas podlijeme vypečenou šťávou. Maso pečeme tak dlouho, až nám změkne. Upečené maso vyjmeme a do šťávy přidáme nadrobno nakrájené okurky. Šťávu smícháme spolu se smetanou a vložíme do ní opět kýt. Maso se šťávou ještě prohřejeme. Hotový pokrm podáváme nejlépe s vařenými brambory.
Autor:admin_sarka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena