Jehněčí kýta na slanině


3.0606x
120 min

Postup přípravy

Nejprve musíme kýtu omýt, odblanit a zbavit tuku. Na nudličky nakrájíme slaninu a prošpikujeme jimi očištěnou kýtu. Buček nakrájíme na plátky a vložíme do pekáče. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme na bůček. Do pekáče vložíme maso, osmahneme a podlijeme horkou vodou. Takto připravenou kýtu pečeme a občas podlijeme vypečenou šťávou. Maso pečeme tak dlouho, až nám změkne. Upečené maso vyjmeme a do šťávy přidáme nadrobno nakrájené okurky. Šťávu smícháme spolu se smetanou a vložíme do ní opět kýt. Maso se šťávou ještě prohřejeme. Hotový pokrm podáváme nejlépe s vařenými brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí kýta na slanině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.