Jehněčí kýta na rozmarýnu

Toto jídlo je ideální na slavnostní obědy, nebo pro milou návštěvu. Jen je delší doba přípravy.


3.0103x
90 min

Ingredience

5 lžicolej
sůl
1 lžičkasolamyl
150 gcibule
0.5 lžičkytymián
1 lžícehořčice
1 lžičkarozmarýn
0.3 lčervené víno
6 lžiczakysaná smetana
150 ganglická slanina
1.5 kgjehněčí kýta
mletý černý pepř

Postup přípravy

Troubu si rozpálíme na 200°C a připravíme si pekáček.

Z oleje, hořčice a koření připravíme marinádu, kterou maso dobře potřeme, dáme do pekáče a pečeme asi 45 minut. Občas podlijeme červeným vínem, aby se nám maso a šťáva nepřipálily.

Cibuli si oloupeme, spolu se slaninou nakrájíme na kostičky a na posledních třicet minut přidáme k pečeni.

Upečenou kýtu přeložíme na servírovací talíř a před krájením necháme odpočinout.

Ve smetaně rozšleháme solamyl, který vlijeme do vypečené šťávy a povaříme. Dochutíme a ještě horké podáváme.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí kýta na rozmarýnu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.