Vaření.czReceptyJehněčí kýta na rozmarýnu

Jehněčí kýta na rozmarýnu

Toto jídlo je ideální na slavnostní obědy, nebo pro milou návštěvu. Jen je delší doba přípravy.


3.0103x
90 min

Postup přípravy

Troubu si rozpálíme na 200°C a připravíme si pekáček. Z oleje, hořčice a koření připravíme marinádu, kterou maso dobře potřeme, dáme do pekáče a pečeme asi 45 minut. Občas podlijeme červeným vínem, aby se nám maso a šťáva nepřipálily. Cibuli si oloupeme, spolu se slaninou nakrájíme na kostičky a na posledních třicet minut přidáme k pečeni. Upečenou kýtu přeložíme na servírovací talíř a před krájením necháme odpočinout. Ve smetaně rozšleháme solamyl, který vlijeme do vypečené šťávy a povaříme. Dochutíme a ještě horké podáváme.
user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jehněčí kýta na rozmarýnu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena