Vaření.czReceptyJehněčí kebab s jogurtovou omáčkou

Jehněčí kebab s jogurtovou omáčkou

Chutný kebab z mletého jehněčího masa s dobře okořeněnou omáčkou. Osvědčený recept na dobrý masitý pokrm z grilu.


4.04x
35 min

Ingredience

2 ksšalotky
0.75 kgmleté jehněčí maso

omáčka

1 stroužekčesnek
koriandr
máta
citronová šťáva
bílý jogurt

podle chuti

sůl
koriandr
chilli papričky
mletý kmín
římský kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy

Na grilu necháme orestovat římský kmín a chilli papričky, aby se koření hezky rozvonělo. Mezitím k mletému masu přidáme sůl, pepř, mletý kmín, nasekanou šalotku a koriandr. Římský kmín a chilli papričky přendáme do hmoždíře a rozmělníme, pak přisypeme k masu. Směs promícháme a naneseme na kovové jehly. Špízy vložíme na rozpálený gril a opékáme ze všech stran zhruba 10 minut. Teď si připravíme jogurtovou omáčku: do bílého jogurtu vmícháme citronovou šťávu, utřený česnek, sůl, nasekaný koriandr a mátu. Jehněčí kebab nandáme na talíř a podáváme spolu s jogurtovou omáčkou. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jehněčí kebab s jogurtovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Arabská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena