Vaření.czReceptyJednoduchý nakládaný hermelín

Jednoduchý nakládaný hermelín

Moje úprava receptu na nakládaný hermelín.


4.139x
15 min
1×

Ingredience

3 ksHermelín

podle chuti

bobkový list
grilovací koření
provensálské koření
vlašské ořechy sekané

podle potřeby

1 hrnekslunečnicový olej

příloha

3 kschléb
3 ksnaložená paprička

Postup přípravy

Malé hermelíny (typu Sedlčanský hermelín, velké se nevejdou do zavařovací sklenice) podélně rozřízneme asi do 2/3, až vznikne kapsa. Dovnitř a na povrchu posypeme grilovacím a provensálským kořením. Pokud bude hermelín lehce potřen olejem, bude na něm koření lépe držet a nebude padat. Vlašské ořechy jemně pokrájíme a přidáme dovnitř hermelínu. Hermelíny naskládáme do zavařovací sklenice. Do sklenice vložíme bobkový list. Sklenici zalijeme olejem. Sklenici uzavřeme a v teple necháme 3 dny uležet (v lednici týden). Ke každému nakládanému hermelínu podáváme naloženou papričku nebo feferonku. Servírujeme s čerstvým chlebem.
user-icon

autor Kleio

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jednoduchý nakládaný hermelín

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena