Recept na výbornou zelnou polévku, která určitě uspokojí vaše chuťové pohárky.
Hodnocení
4.6
/ 5 (63x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
7x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Ostatní
Vejce1 ks
Voda1 a 1/2 l
Klobása10 dkg
Zakysaná smetana250 ml
Mletá sladká paprika
Kysané zelí300 g
Brambory vařené ve slupce2-3 ks
Podle potřeby
Tuk
Cibule1-2 ks
Hladká mouka
Postup přípravy
Cibuli očistíme a nasekáme najemno.
Brambory vařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Na tuku si osmahneme cibuli, zasypeme moukou a vymícháme světlou jíšku. Tu zředíme studenou vodou.
Do hrnce dáme překrájené zelí, zalijeme vodou a přivedeme k varu.
Přidáme cibulovou jíšku, brambory a vaříme. Když je zelí měkké, přidáme smetanu či mléko.
Také přidáme na kostičky nakrájenou klobásu nebo párek, sladkou papriku a dochutíme. Chceme-li mít zelnou polévku lepší, před podáváním do ní zamícháme žloutek rozkvedlaný v mléce.
Jednoduchou zelnou polévku rozdělíme na talíře a můžeme podávat. Zelná polévka je nejlepší teplá a s čerstvým chlebem.