Citron důkladně omyjeme pod horkou vodou a vydrhneme kartáčkem. Kůru z něj nastrouháme. Pak z něj vymačkáme šťávu.
Máslo rozehřejeme, zaprášíme moukou, zalijeme trochou vývaru a přidáme švestková povidla s troškou citronové kůry, citronovou šťávou a cukrem.
Vše náležitě rozvaříme a potom přecedíme přes hustý cedník.
Do hotové omáčky kápneme pár kapek rumu.
VYNIKAJÍCÍ! Udělala jsem tuto omáčku ke zvěřině, jednou s bramborovými plackami, podruhé s opékanými bramborami - jako přílohu a chutnalo to nebesky! Přiznám se, že jsem přesně nedodržela dávky jednotlivých surovin. Jako u všech jídel se musíte řídit vlastní chutí a jen jsem dochucovala podle svého vlastího jazýčku. ;o) Omáčka je opravdu geniáně jednoduchá - výsledek mne velice mile překvapil a moje rodina si jen "pomlaskávala". ;oD
Perfektní - jen nevím jestli je to tím rumem, ale při konzumaci tohoto jídla se mi evokují Vánoce. ;o)))