Jednoduchá roštěná

Roštěnku lze připravit i z hovězího válečku. Zkuste tento snadný recept.


4.36x
75 min

Postup přípravy

Roštěnku nakrájíme na plátky a nařízneme okraje. Plátky masa naklepeme přes igelitový sáček.

Na pánev dáme rozpálit olej. Na rozpálený olej vložíme osolené a opepřené plátky masa a prudce osmahneme z obou stran. Maso přendáme do tlakového hrnce, zasypeme nadrobno nakrájenou cibulí a zalijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené. Roštěnou dusíme v tlakovém hrnci asi 3/4 hodiny. Tlakový hrnec vypneme a necháme dojít. Za tuto dobu je maso měkké.

Maso opatrně přemístíme do misky. Část šťávy dáme samostatně do kastrolku, kde ji dolijeme předem připravenou trochou studené vody, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku. Takto připravenou šťávu za stálého míchání povaříme asi 10 - 15 minut. Poté dolijeme zbylou šťávou z masa, důkladně promícháme a chvilku povaříme. Nakonec do šťávy vrátíme roštěnky.

Roštěnky podáváme s rýží nebo vařeným bramborem jako hlavní chod.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduchá roštěná

Zpět na recept