Játrový bochníček

Upečený bochníček z masa a jater je chutný i studený.


4.05x
60 min

Ingredience

2 ksvejce
1 lžícemáslo
1 ksžemle
slanina anglická
1 lžícesekané mandle
sůl a pepř
1 kscibule krájená nadrobno
1-2 stroužkyčesnek prolisovaný
350 gvepřová játra
250 gvepřové maso
sádlo na vymazání

podle potřeby

strouhanka

podle chuti

petrželová nať
sardelová pasta

Postup přípravy

Housku namočíme,vymačkáme a pomeleme s masem a s játry. Na másle osmahneme cibuli a přidáme ji k mletému masu. Přisypeme sekanou zelenou petrželku, sůl, pepř, česnek, sardelovou pastu, posekané mandle a vejce. Podle potřeby přidáme strouhanku. Smícháme a vytvarujeme bochánek který dáme do vymazaného pekáčku, pokryjeme plátky slaniny a v rozehřáté troubě upečeme. Upečený pokrájíme a servírujeme se zeleninou a bramborem. Játrový bochníček chutná i studený, třeba s houskou a okurkou.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Játrový bochníček

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena