Játrové řízečky

Kdo by neměl rád tradiční české řízky. Vyzkoušeli jste někdy ale i řízečky z jater? Jsou opravdu pochoutkou, navíc, za málo peněz se nají celá rodina.


3.197x
35 min
1×

Postup přípravy

Játra nakrájíme na tenké plátky o tloušťce asi 0,5 centimetrů. Doporučuji dát játra předem na pár minut zatuhnout do mrazáku, pak se nám lépe podaří ukrojit slabé plátky. Nakrájená játra několikrát důkladně propláchneme ve studené vodě, pak je, nejlépe ve velkém cedníku, necháme okapat.

Játrové plátky obalíme v trojobalu, jako bychom obalovali řízky vepřové.
Nejprve je obalíme v hladké mouce, pak v rozkvedlaném ale neosoleném vajíčku a nakonec ve strouhance.

Obalené řízečky z obou stran zprudka osmažíme ve větším množství rozpáleného oleje nebo ve fritovacím hrnci. Teprve usmažené játrové řízečky posolíme a opepříme. Důležitým chuťovým doplňkem k játrovým řízkům je cibule a tatarská omáčka, hodí se i kečup nebo plnotučná hořčice.

Játrové řízečky chutnají s chlebem nebo se smaženými hranolky a čerstvou zeleninou.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Játrové řízečky

Zpět na recept