Jasmínová rýže s jablky

Sladký rýžový nákyp s jablky a skořicí.


4.125x
75 min
1×

Postup přípravy

Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Jasmínovou rýži uvaříme v mléce, ne úplně doměkka. Necháme ji chvíli odstát. Můžeme trochu osladit, ale nemusíme, rýže je sama o sobě nasládlé chuti. Větší a vyšší hrnec nebo pekáček vymažeme máslem. Rýži rozdělíme na tři díly - tři vrstvy. Dáme první vrstvu rýže, posypeme skořicí, mletými oříšky a dáme vrstvu jablek, můžeme posypat moučkovým cukrem, ale není to třeba. Ještě jednou zopakujeme - rýže, skořice, ořechy, jablka a zakončíme vrstvou rýže. Posypeme skořicí. Rýžový nákyp vložíme do předehřáté trouby a necháme chvíli zapéct. Ihned podáváme, ale jasmínová rýže chutná dobře i vychladlá.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jasmínová rýže s jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena