Jasmínová rýže s jablky

Sladký rýžový nákyp s jablky a skořicí.


4.125x
75 min
1×

Postup přípravy

Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle.

Jasmínovou rýži uvaříme v mléce, ne úplně doměkka. Necháme ji chvíli odstát. Můžeme trochu osladit, ale nemusíme, rýže je sama o sobě nasládlé chuti.

Větší a vyšší hrnec nebo pekáček vymažeme máslem. Rýži rozdělíme na tři díly - tři vrstvy. Dáme první vrstvu rýže, posypeme skořicí, mletými oříšky a dáme vrstvu jablek, můžeme posypat moučkovým cukrem, ale není to třeba. Ještě jednou zopakujeme - rýže, skořice, ořechy, jablka a zakončíme vrstvou rýže. Posypeme skořicí.

Rýžový nákyp vložíme do předehřáté trouby a necháme chvíli zapéct.

Ihned podáváme, ale jasmínová rýže chutná dobře i vychladlá.

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jasmínová rýže s jablky

Zpět na recept