Jarní skopové bifteky

Skopová kýta připravovaná s čerstvými kopřivami. Ty by však měly být důkladně oprané a zbavené nečistot.


3.1154x
20 min

Postup přípravy

Odblaněné skopové maso lehce naklepeme. Do mísy položíme na dno několik listů kopřivy, pak připravené plátky masa a zase kopřivové listy. Toto opakujeme až maso spotřebujeme. Vrchní vrstvu tvoří kopřivy. Vše přelijeme kyselým mlékem. Dobře zakryjeme a v lednici necháme dva dny uležet. Pak maso vyjmeme, opláchneme a osušíme. Osolíme, zaprášíme moukou a zprudka opečeme asi 3 minuty z každé strany na horkém oleji. Hotové porce ozdobíme kolečky cibule a servírujeme s bramborovou kaší a hlávkovým salátem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jarní skopové bifteky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena