Jarní skopové bifteky

Skopová kýta připravovaná s čerstvými kopřivami. Ty by však měly být důkladně oprané a zbavené nečistot.


3.1154x
20 min

Postup přípravy

Odblaněné skopové maso lehce naklepeme. Do mísy položíme na dno několik listů kopřivy, pak připravené plátky masa a zase kopřivové listy. Toto opakujeme až maso spotřebujeme. Vrchní vrstvu tvoří kopřivy.

Vše přelijeme kyselým mlékem. Dobře zakryjeme a v lednici necháme dva dny uležet. Pak maso vyjmeme, opláchneme a osušíme. Osolíme, zaprášíme moukou a zprudka opečeme asi 3 minuty z každé strany na horkém oleji.

Hotové porce ozdobíme kolečky cibule a servírujeme s bramborovou kaší a hlávkovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jarní skopové bifteky

Zpět na recept