Jarní polévka

Výtečná polévka z jarních bylinek, která zahřejeme na jaře i v zimě.


2.9933x
60 min

Ingredience

sůl
100 gmáslo
1 svazečekpetrželka
125 mlmléko
1 svazečekpažitka
1.5 lvoda
1 kshouska
1 svazečekkopřivy
75 ghladká mouka

Postup přípravy

Rozehřejeme máslo, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zředíme ji studenou vodou, rozšleháme a dobře povaříme. Podle chuti základ polévky osolíme.

Zatím si opereme, očistíme a nasekáme bylinky nadrobno.

Do hotové polévky před podáváním přidáme žloutek rozšlehaný v mléce, nadrobno posekanou pažitku, petrželku a listy kopřiv a na másle osmaženou žemli.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jarní polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.