Jarní polévka s polníčkem

Snadný recept na jarní polévku se špenátem a polníčkem, kterou podáváme s restovanou slaninou a ředkvičkami.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Očištěnou šalotku nakrájíme na drobné kostičky a omyté ředkvičky nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na nudličky, které opečeme na malém množství oleje dozlatova. Poté slaninu vyjmeme, k výpeku přidáme lžíci másla a orestujeme ředkvičky. Opečené ředkvičky odložíme stranou.

V hrnci na másle necháme zesklovatět šalotku, vmícháme mouku a krátce osmahneme. Přidáme očištěný špenát a polníček, mletý černý pepř a sůl, vše zalijeme zeleninovým vývarem a 15 minut povaříme. Nakonec polévku rozmixujeme a ochutíme citronem a muškátovým oříškem.

Jarní zelenou polévku s polníčkem rozdělíme na porce, vložíme slaninu a ředkvičky, ozdobíme lístky polníčku a ihned podáváme.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jarní polévka s polníčkem

Zpět na recept