Jarní polévka okroška

Tato polévka je původem z Ruska. Podává se studená a na její přípravu budeme potřebovat hlavně ředkvičky, okurky, brambory a vejce.


5.01x
45 min

Ingredience

6 ksvejce
150-200 gšunka
4 ksbrambory
1 lmléko
3-4 lžícemajonéza
2 svazkyředkvičky
2.5 dlvoda
1 svazekjarní cibulka
1 kssalátová okurka
1 svazekčerstvý kopr

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
jemný ocet

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo. Poté je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibulky omyjeme a nakrájíme nadrobno. Ředkvičky očistíme a také nakrájíme, stejně tak šunku. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka v osolené vodě.

Mléko důkladně rozšleháme s majonézou a přidáme trošku vody z brambor. Přidáme vejce, brambory, okurku, cibuli, šunku a ředkvičky. Polévku okrošku osolíme, opepříme a na závěr vmícháme nasekaný kopr.

Jarní polévku okrošku podáváme dobře vychlazenou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jarní polévka okroška

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ruská