Jarní čínské závitky

Recept na tradiční čínskou specialitu.


4.324x
60 min
1×

Ingredience

1 kscibule
2 ksmrkev
3 lžičkyolivový olej
1 hrnečekslunečnicový olej
300 gmleté vepřové maso
150 gbílé hlávkové zelí
5 ksjidášovo ucho
1 balenírýžový papír
0.5 balenírýžové nudle

podle chuti

sůl
mletý pepř
sojová omáčka
rybí omáčka
chilli omáčka

Postup přípravy

Na olivovém oleji opražíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté vepřové maso, osolíme, opepříme a restujeme. Zeleninu očistíme.

Když máme maso orestované, přidáme najemno nakrájené bílé zelí, mrkev, jidášovo ucho a promícháme, dále přidáme jemné rýžové nudle, které jsme přelili vroucí vodou a nechali 3 minuty odstát. Dosolíme a promícháme, můžeme přidat sojovou omáčku podle chuti, případně krevetovou nebo rybí omáčku.

Vzniklou směsí plníme rýžové papíry, které před plněním namočíme ve vlažné vodě, aby byly tvárné. Směs balíme do 3 - 4 papírů. Necháme hodinu odpočinout a poté smažíme na rostlinném oleji. Závitky by měly být alespoň do poloviny ponořené v oleji.

Jarní čínské závitky podáváme se zelným salátem a chilli omáčkou.
user-icon

autor Kulichová


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jarní čínské závitky

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Čínská