Japonský koláč

Netradiční recept na zajímavý sladký zákusek z vajec, smetanového sýra a bílé čokolády.


3.919x
45 min
2×

Postup přípravy

Nejprve oddělíme bílky od žloutků, bílky dáme do lednice a troubu předehřejeme na 170 °C.

Bílou čokoládu rozpustíme, poté ji necháme zchladnout, přidáme smetanový sýr a žloutky a špachtlí vše promícháme. Bílky z lednice ušleháme na pěnu a smícháme s již připravenou směsí.

Do zapékací mísy dáme připravenou směs a mísu potom položíme na plech s vodou. Pečeme 15 minut při 170 °C a poté 15 minut při 160 °C. Následně troubu vypneme a dalších 15 minut necháme japonský koláč v naprostém klidu. Koláč pak vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a nakonec posypeme cukrem moučka.

Japonský koláč nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem ke svačině.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Japonský koláč

Zpět na recept