Jahodový krém

Pokud seženete v této zimě čerstvé jahody, máte vyhráno! Za tento recept vám doma poděkují!


3.0988x
35 min

Postup přípravy

Kukuřičnou mouku smícháme s trochou mléka. Dohromady ušleháme vejce, cukr, citronovou kůru a muškát a přilijeme zbytek mléka. Tuto směs smícháme v hlubší pánvi s kukuřičnou směsí a na mírném ohni mícháme, až se hmota začne vařit. Vaříme asi minutu, až začne hmota obalovat zadní stranu lžíce. Na vaječný krém položíme povoskovaný papír a necháme trochu vychladnout. Osm jahod se stopkou schováme na ozdobu a ostatní jahody očistíme. Na dno skleněné mísy položíme polovinu piškotů a pokapeme trochou amaretta. Jahody přepůlíme a v jedné vrstvě je položíme na piškoty, na ně nalijeme vrstvu krému a vše opakujeme se zbylými jahodami a piškoty. Navrch dáme poslední vrstvu krému a necháme vychladnout. Ušleháme šlehačku a naneseme na krém, kolem okraje šlehačku ozdobně nastříkáme a ozdobíme jahodami.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodový krém

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Italská
K příležitosti
Valentýnské recepty