Jahodovo-pomerančová marmeláda

Recept na marmeládu s vůní jahod a pomeranče.


5.03x
30 min

Postup přípravy

Jahody očistíme, vhodíme do mixéru a rozmixujeme. Přidáme želírovací cukr, želírovací prostředek, vymačkanou pomerančovou šťávu a vaříme do zhoustnutí asi 5 minut. Uděláme zkoušku, kápneme trochu marmelády na talířek a když po několika sekundách zhoustne, máme hotovo.

Jahodovo-pomerančovou marmeládu plníme do čistě vymytých skleniček, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme takto do zchladnutí.

Jahodovo-pomerančová marmeláda je dobrá na palačinky, k plnění cukroví, potírání moučníků apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodovo-pomerančová marmeláda

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká