Jahodové rizoto

Velmi zajímavý recept. Rizoto s příchutí alkoholu, ovoce a parmezánu.


4.65x
45 min

Postup přípravy

Jahody omyjeme a osušíme. Polovinu z nich přepůlíme a dáme bokem, druhou půlku nakrájíme na drobné kousky.

Šalotky oloupeme, nakrájíme na drobné kousky a osmažíme na oleji. Přidáme rýži, sůl, vegetu, podlijeme vínem, přisypeme drobně nakrájené jahody a společně dusíme. Když se víno odpaří, podléváme ohřátým zeleninovým vývarem. Asi po 20-ti minutách rýži odstavíme a necháme odstát, aby vsákla přebytečnou tekutinu.

Před podáváním jahodového rizota přisypeme zbylé jahody, přelijeme kalvádosem a posypeme nastrouhaným parmazánem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodové rizoto

Zpět na recept