Jahodové pudinkové palačinky ze zakysané smetany

Neobvyklé spojení smetany a pudinkového prášku dá vzniknout jemným jahodovým palačinkám.


4.456x
25 min
6×

Postup přípravy

V misce smícháme vejce se smetanou. Přilijeme mléko a vsypeme pudinkový prášek, cukr, mouku, sůl i prášek do pečiva. Všechny ingredience důkladně promícháme do polořídkého palačinkového těsta.

Na rozehřáté pánvi jemně vytřené olejem ihned smažíme tenké růžové palačinky. Z obou stran opečené palačinky klademe na papírové utěrky, které zachytí přebytečný olej.

Jahodové pudinkové palačinky ze zakysané smetany potřeme jahodovo-pomerančovou marmeládou, složíme do trojúhelníčku a po třech rozdělíme na talíře.

Před podáváním každou palačinku ozdobíme hvězdičkou šlehačky a čerstvou jahodou. Dětem můžeme palačinky přestříknout jahodovým topingem. Na zapití doporučuji čerstvé plnotučné mléko.

Uvedené množství je na 9 palačinek - pro 3 lidičky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodové pudinkové palačinky ze zakysané smetany

Zpět na recept