Jahodové kostky

Jednoduchý a dobrý moučník na zpracování jahod.


4.115x
90 min

Ingredience

náplň

4 lžícecukr
30 dkgjahody
1 lžičkacitronová šťáva
1 ksbílý jogurt
1 kelímeksmetana ke šlehání
1 balíčekželatina na 1/4 l vody

těsto

5 ksvejce
15 dkgcukr krupice
11 dkgpolohrubá mouka
1-2 lžícecitronová šťáva

těstíčko

1 lžičkaprášek do pečiva

poleva

1 balíčekželatina na 1/2 l vody

Postup přípravy

Připravíme si piškotový korpus. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ušleháme žloutky s cukrem, jemně vmícháme mouku s práškem do pečiva, citronovou šťávou a s našlehanými bílky. Těsto vlijeme na plech vyložený papírem a upečeme piškot, který necháme vychladnout. Zatím si připravíme jahodový krém. Očištěné jahody rozmixujeme. Přidáme cukr, můžeme ubrat či přidat podle sladkosti jahod. Vmícháme malý bílý jogurt, lžičku citronové šťávy a opatrně vmícháme želatinu ze 1/4 l vody uvařenou podle návodu. Když krém začne tuhnout, vmícháme ušlehanou šlehačku. Krém nalijeme na vychladlý korpus. Nakonec si připravíme z 1/2 l vody želatinu, kterou celý koláč přelijeme. Jahodový koláč dáme ztuhnout do lednice na 2 hodiny. Koláč nakrájíme na jednotlivé jahodové kostky. Jahodové kostky můžeme ještě ozdobit šlehačkou a kouskem jahody.
user-icon

autor miruna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jahodové kostky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena