Jáhly naslano

Recept na výbornou slanou úpravu jáhel s paprikami. Tento pokrm navíc hezky vypadá a lahodí oku.


4.6342x
30 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 lžícesádlo
3 hrnkyvoda
1 hrnekjáhly
1 ksčervená kapie
0.5 ksžlutá kapie
1 lžičkamletá kurkuma
0.5 ksoranžová paprika

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Jáhly dvakrát zalijeme vařící vodou, zamícháme a scedíme. Potom jáhly zalijeme čistou studenou vodou (3x tolik co jáhel), přidáme lžičku kurkumy a necháme 2 hodiny odležet. Cibuli s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nasekáme na jemno. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky. Jáhly v té samé vodě dáme vařit. Jakmile jáhly přivedeme k varu, tak je osolíme, plamen stáhneme a zvolna je uvaříme. Mezitím cibuli osmažíme jemně dozlatova, přimícháme nasekaný česnek, necháme provonět a dále přidáme papriky, osolíme a podusíme. Nakonec promícháme s uvařenými jáhlami. Jáhly naslano jsou výbornou bezlepkovou přílohou ke kuřecímu nebo jinému masu připravenému například na nudličky. Takto připravené jáhly jsou výborné i do mletého masa při přípravě plněných paprik. Pokud k paprikám přidáte zeleninu podle chuti a sádlo nahradíte olejem, získáte skvělé vegetariánské jáhloto - jáhlové rizoto.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jáhly naslano

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena