Jáhly naslano

Recept na výbornou slanou úpravu jáhel s paprikami. Tento pokrm navíc hezky vypadá a lahodí oku.


4.6341x
30 min

Postup přípravy

Jáhly dvakrát zalijeme vařící vodou, zamícháme a scedíme. Potom jáhly zalijeme čistou studenou vodou (3x tolik co jáhel), přidáme lžičku kurkumy a necháme 2 hodiny odležet. Cibuli s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nasekáme na jemno. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky.

Jáhly v té samé vodě dáme vařit. Jakmile jáhly přivedeme k varu, tak je osolíme, plamen stáhneme a zvolna je uvaříme. Mezitím cibuli osmažíme jemně dozlatova, přimícháme nasekaný česnek, necháme provonět a dále přidáme papriky, osolíme a podusíme. Nakonec promícháme s uvařenými jáhlami.

Jáhly naslano jsou výbornou bezlepkovou přílohou ke kuřecímu nebo jinému masu připravenému například na nudličky. Takto připravené jáhly jsou výborné i do mletého masa při přípravě plněných paprik. Pokud k paprikám přidáte zeleninu podle chuti a sádlo nahradíte olejem, získáte skvělé vegetariánské jáhloto - jáhlové rizoto.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jáhly naslano

Zpět na recept