Jáhlový nákyp se švestkami

Recept na zdravý, méně obvyklý a velmi chutný pokrm.


4.317x
60 min
2×

Postup přípravy

Jáhly spaříme vařící vodou, dáme je do vařícího se mléka se solí a menší částí másla. Necháme bez míchání povařit a vložíme dojít pod pokličkou do trouby. Měkké jáhly nakonec vyjmeme a necháme zchladnout.

Dále si oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Do vychladlých jáhel postupně vmícháme cukr, žloutky, pokrájené švestky a nakonec zlehka sníh ušlehaný z bílků. Směs dáme do máslem vymazaného, strouhankou vysypaného pekače a poklademe zbytkem másla. Jáhlový nákyp pečeme v mírně vyhřáté troubě 30 - 40 minut.

Upečený jáhlový nákyp se švestkami na talíři podle chuti pocukrujeme a můžeme polít ovocnou šťávou. Cukr i do nákypu dáme podle chuti, neřídíme se slepě váhou. Pro vylepšení můžeme ke konci pečení potřít povrch nákypu sladkým sněhem z bílků a dopéci. To už je navíc, není to v předpise.

Jáhlový nákyp se švestkami podáváme teplý jako chutný sladký pokrm.
user-icon

autor lumik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jáhlový nákyp se švestkami

Zpět na recept