Jáhlové rizoto

Přestože jsou jáhly zdravé, moc se z nich nevaří. Tady je recept na jejich rychlou úpravu.


4.674x
30 min
24×

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
1 kscibule
2-3 ksrajče
1 kspórek
250 gjáhly
1 ksmasox
200 gkuřecí maso
100 ghouby (mražené nebo sušené)

podle chuti

sójová omáčka

podle potřeby

tvrdý sýr (eidam, parmazán)

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme, rajčata spaříme a oloupeme, pórek také omyjeme. Všechny druhy zeleniny nakrájíme.

Maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Do vyšší pánve s poklicí nalijeme olej, na kterém zpěníme cibuli a česnek, přidáme maso, rajčata, pórek, houby, jáhly a promícháme. Vhodíme masox a podlijeme vodou tak, aby byla asi 1 cm nad směsí.

Pak jáhlové rizoto přikryjeme a společně dusíme, než se voda vypaří, pak vypneme a necháme asi 10 minut dojít. Pokrm můžeme dochutit sójovou omáčkou.

Na talířích jáhlové rizoto hustě sypeme strouhaným sýrem. Kdo chce, může maso vynechat.
user-icon

autor Enoch


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jáhlové rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena