Jablkový závin

Výborný závin, který se trochu déle připravuje, ale výsledek stojí za to.


4.526x
90 min

Postup přípravy

Mouku smícháme se žloutkem, solí, olejem a 6 lžícemi teplé vody. Zpracujeme hladké těsto, ze kterého uděláme kouli. Potřeme olejem a přikryjeme.

Rozpustíme 100 g másla do světle hnědého zabarvení a opražíme na něm strouhanku. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrouháme je na plátky. Smícháme s cukrem, skořicí, rozinkami a ořechy.

Moukou poprášíme utěrku, na které vyválíme těsto a vytahujeme ho pomoučenýma rukama. Vytažené těsto pokropíme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou a poklademe 2/3 připravenými plátky jablek.
Těsto zavineme a položíme na vymazaný plech, před pečením propícháme na několika místech vidličkou, aby nepopraskal. Před i po pečení potřeme jablkový závin máslem.

Hotový závin ještě horký posypeme moučkovým cukrem.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablkový závin

Zpět na recept