Jablkový pudink

Výborná jablíčková pochoutka pro děti, ale i lehký dezert pro dospělé.


3.931x
20 min
2×

Postup přípravy

Většinu vody nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme nastrouhaná jablka, skořici a krátce povaříme. Ve zbytku vody rozmícháme pudinkový prášek s cukrem a za stálého míchání přiléváme k jablkům. Mícháme a necháme 2 minuty povařit. Na dno misek narovnáme piškoty a přelijeme horkým jablkovým pudinkem. Necháme chladnout, když už není pudink horký, dáme vychladit i do lednice. Studený jablkový pudink ozdobíme šlehačkou nebo zakysanou smetanou, kterou posypeme skořicí. Dobře vychlazený a šlehačkou ozdobený jablkový pudink chutná výborně. Připravit si ho mohou i diabetici, když do pudinku nepřidají cukr a nahradí ho umělým sladidlem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablkový pudink

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena