150 g | tapiokové perly | |
1 hrnek | voda | |
800 ml | mandlové mléko | |
4 lžíce | agávový sirup | |
1 špetka | sůl | |
250 g | jahody | |
5 lžiček | třtinový cukr |
Tapiokové perly nasypeme do misky, zalijeme hrnkem vody a necháme hodinu nabobtnat. Poté do hrnce nalijeme mandlové mléko, přidáme tapiokové perly, špetku soli, agávový sirup a pozvolna vaříme zhruba 10 minut do zhoustnutí. Když jsou perly úplně průhledné, tak je pudink hotový. Takto připravený pudink přelijeme do skleniček.
Jahody očistíme, rozmačkáme a spolu s třtinovým cukrem vaříme mírným varem zhruba 5 minut. Následně touto jahodouvou směsí přelijeme pudink a dáme nejlépe přes noc vychladnout do lednice.
Tapiokový pudink s jahodami podáváme ozdobený mátou, ideálně jako perfektní snídani.
Jahody v luxusním veganském podání: Jahodový tofu dort krok za krokem
Jahody jsou teď v kurzu a není nic lepšího, než si z nich upéct tento vynikající veganský dort. Krok za krokem vám ukážeme, jak na to.
Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem
Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena