Recept na tento skvělý jablečný moučník mám přímo z Anglie.
Hodnocení
4.8
/ 5 (14x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Nádivka
Cukr
Jablko300 g
Rozinky
Skořice mletá
Vanilkový cukr1 ks
Mletý zázvor
Vanilkový pudinkový prášek1/2 balíčku
Těsto
Sůl
Máslo170 g
Hladká mouka 250 g
Studená voda6 lžic
Postup přípravy
Z másla a mouky uděláme drobenku, do které dáme vodu. Vše zpracujeme v těsto a necháme chvíli v lednici odpočinout.
Jablka očistíme a nastrouháme. Spolu s cukrem a 1 vanilkovým cukrem, jablka dusíme. Přidáme špetku skořice, špetku zázvoru a trochu rozinek. Do toho vmícháme 1/2 balíčku vanilkového pudinku a necháme přejít varem. Místo cukru můžeme použít sladidlo vhodné pro diabetiky.
Těsto dáme na plech (naválíme, namačkáme). Je jako linecké. Na těsto dáme udušená jablka a zprudka upečeme.
Jablkový páj po upečení už jen rozkrájíme na řezy a podáváme - k čaji i kávě. Je skvělý teplý i studený.