Jablkový mošt

Výborný a chutný recept na mošt z kyselých jablek.


4.654x
45 min
2×

Postup přípravy

Jablka omyjeme, zbavíme nejedlých částí a hned lisujeme, aby na vzduchu nezhnědly. Šťávu necháme chvíli stát a čistou opatrně stočíme gumovou hadičkou nebo přecedíme přes plátno.

Jablečnou šťávu naplníme do čistých sklenic, uzavřeme nebo převážeme dvojitým celofánem či pergamenem a vložíme do zavařovacího hrnce s dírkovanou podložkou. Sterilujeme v páře 20 minut při 80 °C nebo od bodu varu 8 minut.

Po sterilaci vybereme sklenice z hrnce, necháme vychladnout a uložíme na tmavé, chladné a suché místo. Jablkový mošt popíjíme podle chuti.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablkový mošt

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká