Z vajec, cukru, polohrubé mouky a kypřicího prášku připravíme těsto, které nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy.
Korpus pečeme v troubě vyhřáté na 200 - 220 °C.
Půl litru šťávy z jablek uvaříme společně se 2 vanilkovými pudinky, trochou cukru moučka a 1 vanilkovým cukrem. Cukru dáme podle chuti asi tak 2 lžíce. Když máme uvařenou hustou kaši, vmícháme 3 nastrouhaná jablka. Vše promícháme, ještě spolu lehce provaříme asi 3 minuty a necháme lehce vychladnout.
Ještě vlažný krém navrstvíme na vychladlý piškot. Na ozdobu si vyšleháme 2 smetany ke šlehání společně se 2 ztužovači šlehačky a posypeme mletou skořicí.
Jablkové kouzlo podáváme jako lahodný moučník k různým příležitostem.