Recept z pár ingrediencí a připravený za krátkou dobu. Hodnotné jídlo, které ocení hlavně děti, ale i my dospělí si pochutnáme.
Hodnocení
4.3
/ 5 (30x)
Ingredience
Podle chuti
Máslo
Kakao
Cukr moučka
Těsto
Skořice1 lžička
Jablko500 g
Vanilkový cukr2 lžičky
Hrubá mouka300 g
Citronová šťáva2 lžíce
Na obalení
Hladká mouka
Postup přípravy
Jablka očistíme a nastrouháme. Dáme do mísy, kde jablka zasypeme hrubou moukou. Přidáme mletou skořici a vanilkový cukr. Směs necháme dvě hodiny odležet. Po dvou hodinách přidáme ke směsi vejce a šťávu z citronu.
Ve větším hrnci dáme vařit vodu. Z připravené směsi tvoříme lžičkou hrudky, které obalujeme v hladké mouce a házíme do jemně vroucí vody. Když všechny hrudky vyplavou, scedíme je a necháme okapat.
V malém kastrůlku si zpěníme máslo.
Připravené jablkové hrudky dáme na talíř, polijeme máslem, posypeme cukrem, kakaem a můžeme podávat.
Z časopisu - 20 dkg ovesných vloček nasekat v mixéru, 2 jablka nastrouhat, 2 lžíce oleje, hrst rozinek, 2 lžíce kokosu, 10 dkg čokolády - troubu na 170, vše smíchat pouze s jednou lžící oleje, pak udělat do hrudky důlek a do něj nalít čokoládu připravenou s druhou lžící oleje - 25 - 30 minut péct, pak do chladna zatuhnout. Máme hodně jablek, chystám se teprve vyzkoušet. Pro děti si myslím
dobré i zdravé.Budu péct velmi opatrně a zkoušet během pečení opatrně ochutnávat půjde-li to.
Gee
Mmm
to může být opravdu dobré. Jen vám v ingrediencích vypadlo vejce.