Jablka omyjeme a i se slupkou nakrájíme na čtvrtky. Dáme je do kastrolu a dusíme, dokud se jablka nerozvaří na kaši.
Potom jablka přes cedník propasírujeme do pekáče. Zasypeme je cukrem, přilijeme ocet a dáme do trouby na 150 °C péct. Když se vypeče tekutina a povidla trochu zhnědnou, jsou hotová.
Ještě horká jablková povidla plníme do sklenic a zavíčkujeme. Sklenice obrátíme dnem vzhůru. Jablková povidla vydrží hodně dlouho.
Já jablka oloupu,nastrouhám na hrubo,dám do hrnce a smažím,když se připalují,cvrknu trochu vody.Cukr dám podle chuti,přidám rum a míchám a smažím.Když se přichytávají,vypnu a ještě chvíli míchám.Pak dám horké do sklenic,zavíčkuju a otočím dnem vzhůru,když jsou chladnější,tak otočím a dám do špajzu.Dávám je bramborové placky.
vendy
povidla pečená v troubě
Dnes jsem zkusila udělat povidla z broskví a jsou super, Dost zralé broskve oloupat a nakrájet na menší kousky a nechám rozvařit. Můžete rozmixovat, ale já to nechám jak to je. Pak přidám ocet a cukru podle chuti a dám péct. Nemusí se extra moc hlídat. Sem tam ke konci pečení promíchat. Upečené dám do sklenic a já pro jistotu ještě zavařím na 80st.asi 15-20min.NEMUSÍ TO BÝT, stačí jen otočit
vendy
jablková povidla
Jablka jsem oloupala a nakrájel drobněji, dala rozvařit z hrnkem vody.Pak jsem postupovala podle receptu jen cukru méně. Podle kyselosti jablek. Jsou z nich bezva povidla.DÍKY
peroutl
Re: Komentář k receptu Jablková povidla
Zdravím Werii dnes jsem recept vyzkoušel a připojil pár fotek. A co se týče přidání vody tak jen malinko.