1 lžíce | máslo | |
tuk | ||
500 g | jablko | |
šlehačka | ||
150 g | perník | |
100 g | lískové oříšky | |
40 ml | kalvádos | |
2 lžíce | skořicový cukr |
Perník spolu s lískovými oříšky rozemeleme. Směs pořádně zamícháme a rozdělíme na 2 díly. Zapékací misku do mikrovlnné trouby pečlivě vymažeme tukem. Jablka zbavíme jádřinců a oloupeme. Buď je můžeme na krájet na kolečka nebo je můžeme rozčtvrtit a nakrájet na plátky. Plátky jablek chvíli marinujeme v kalvadosu.
Polovinu jablek šupinovitě naskládáme do zapékací misky. Pak je posypeme polovinou perníku s oříšky. Na tuto vrstvu naskládáme stejným způsobem druhou polovinu jablek a opět je zasypeme směsí perníku a oříšků. Nakonec vše poklademe vločkami z másla, posypeme trochou skořicového cukru a v mikrovlnné troubě vše zapečeme asi 6 - 8 minut při výkonu 600 W.
Nákyp můžeme podávat horký i studený. Pro zjemnění a na ozdobu můžeme použít šlehačku.
Foto: Profimedia.cz
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena