Jednoduchý jablečný moučník pečený v mikrovlnné troubě.
1 lžíce | máslo |
tuk | |
500 g | jablko |
šlehačka | |
150 g | perník |
100 g | lískové oříšky |
40 ml | kalvádos |
2 lžíce | skořicový cukr |
Perník spolu s lískovými oříšky rozemeleme. Směs pořádně zamícháme a rozdělíme na 2 díly. Zapékací misku do mikrovlnné trouby pečlivě vymažeme tukem. Jablka zbavíme jádřinců a oloupeme. Buď je můžeme na krájet na kolečka nebo je můžeme rozčtvrtit a nakrájet na plátky. Plátky jablek chvíli marinujeme v kalvadosu.
Polovinu jablek šupinovitě naskládáme do zapékací misky. Pak je posypeme polovinou perníku s oříšky. Na tuto vrstvu naskládáme stejným způsobem druhou polovinu jablek a opět je zasypeme směsí perníku a oříšků. Nakonec vše poklademe vločkami z másla, posypeme trochou skořicového cukru a v mikrovlnné troubě vše zapečeme asi 6 - 8 minut při výkonu 600 W.
Nákyp můžeme podávat horký i studený. Pro zjemnění a na ozdobu můžeme použít šlehačku.
Foto: Profimedia.cz
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena