Jablečno-ovocný štrúdl

Recept na vynikající závin s jablíčky, banány, rozinkami a dalšími dobrotami.


4.117x
45 min

Ingredience

150 gmáslo
rum
2 ksžloutek
mléko
1 balíčekrozinky
1 kscitron
1 balíčekmandle
2 ksbanán
cukr moučka
1 balíčeklistové těsto
2 balíčkyvanilkový cukr
1 hrsthladká mouka
1 balíčekdětské piškoty
2-3 ksčervené jablko

podle chuti

vanilková zmrzlina

Postup přípravy

Vál pomoučníme. Kupované listové těsto rozdělíme na dva kusy. Pokud máme mražené, necháme jej nejdřív rozmrazit. Těsto rozválíme do obdélníku. Dětské piškoty dáme do mikroténového sáčku a rozdrtíme válečkem. Posypeme jím těsto. Na těsto poklademe na tenké plátky nakrájená jablka. Zasypeme jedním sáčkem vanilinového cukru. Posypeme spařenými rozinkami naloženými chvilinku v rumu. Dále na směs nastrouháme kůru z poloviny velkého citronu. Posypeme spařenými nahrubo nasekanými mandlemi. Poklademe zhruba půl centimetrovými kolečky z jednoho banánu. Nakonec vše pokapeme třetinou rozpuštěného másla (tedy 50 g) a pečlivě zavineme. Jablečno-ovocný štrúdl potřeme směsí žloutku a mléka. Stejný postup dodržujeme i u druhé půlky těsta. Jablečno-ovocný štrúdl přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme při 200 °C asi 20 minut, nebo až je štrúdl upečený. Ještě teplé štrúdly potřeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem. Jablečno-ovocný štrúdl podáváme s vanilkovou zmrzlinou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jablečno-ovocný štrúdl

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena