Recept na jablečnou omeletu. Lze použít i jiný druh ovoce.
Hodnocení
3.2
/ 5 (57x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
25 g
cukr
špetka
sůl
3 ks
vejce
0.5 l
mléko
1 kg
jablko
1 lžička
kypřicí prášek do pečiva
250 g
pšeničná mouka
6 lžic
stolní olej
Postup přípravy
Mouku smícháme s práškem do pečiva, vejce rozšleháme se solí, cukrem a mlékem a vše smícháme dohromady.
Jablka omyjeme, oloupeme a vykrájíme jádra. Připravená jablíčka pokrájíme na plátky.
Na pánvi si rozpálíme olej, nalijeme těsto a na něj rozložíme pokrájená jablka.
Jablečnou omeletu opečeme z obou stran dozlatova a můžeme podávat.