Recept na marokánky ze smetany se spoustou ovoce a přelité čokoládou mám od své spolupracovnice. Jsou dobré ihned po upečení, ale doporučuje se je nechat raději uležet. Jsou skvělé jako vánoční cukroví.
Hodnocení
4.5
/ 5 (201x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
22x
Ingredience
Ostatní
Máslo50 g
Rozinky50 g
Mandle100 g
Ořechy50 g
Cukr moučka5 lžic
Vanilkový cukr1 balíček
Smetana ke šlehání250 ml
Dětská krupice4 lžíce
Kandovaný ananas100 g
Poleva
Čokoládová poleva1 balíček
Postup přípravy
Mandle chvilku povaříme ve vroucí vodě, oloupeme a usušené spolu s ořechy nasekáme.
Rozinky a kandované ovoce překrájíme na menší kousky.
V misce ve vodní lázni smícháme smetanu, rozměklé máslo, krupičku a oba druhy cukru. Zahříváme, až směs začne houstnout. Provaříme a přidáme mandle, ořechy, kandované ovoce i rozinky. Hustou směs dobře promícháme.
Na plech vyložený pečícím papírem lžičkou ze směsi nanášíme hromádky, které mírně rozetřeme na placičky.
Ivetiny marokánky pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 8-15 minut, záleží na velikosti placek.
Vychladlé marokánky sundáme z plechu a po spodní straně je potřeme čokoládou. Necháme asi 5 - 10 dnů rozležet.
Take jsem vyzkousela,vetsi dobrotu jsem nejedla..luxusni..musela jsem je schovat do mrazaku,abych je nemela na ocich a vsechny naraz nesnedla..vrele doporucuji,vynikajici
Greta
Komentář k receptu Ivetiny marokánky
To jsou ale " mňamózní " marokánky. Doporučuji je všem... :-)
Šárka
TOP
Musím říct, že lepší marokánky jsem ještě nejedla. Už nedělám jiný recept !! DOPORUČUJI
Iva
Komentář k receptu Ivetiny marokánky
Dneska jsem dělala dvojtou dávku a jsou super:-). Do vánoc asi nevydrží.
akzuz
Komentář k receptu Ivetiny marokánky
Výborné, měkké, návštěvy si pochvalovaly. Místo mandlí jsem dala nesolené arašídy.