Italské zapečené makarony

Na tento recept se doporučují rýhované makarony, protože se na nich drží sosík. Ač tento recept vypadá dlouhý a náročný, opak je pravdou. Většinu práce za vás obstará sporák a trouba. Klidně můžeme použít jiné bylinky.


3.0236x
75 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme zapékací misku. Vymažeme ji olivovým olejem.

Rajčata omyjeme, zbavíme stopek a spaříme. Ihned je oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakonec jimi vyložíme dno připravené misky.



Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Bylinky omyjeme, osušíme a také nasekáme. Vše pak přidáme do zapékací misky, přidáme čerstvě umletý pepř, zbytek oleje, zamícháme a osolíme.

Formu pak vložíme na 30 minut do předehřáté trouby na 180 °C.



Mezitím si uvaříme makarony podle návodu. Hotové je scedíme, přidáme k rajčatům a bylinkám do zapékací misky, vše promícháme a na 5 - 10 minut dáme znovu zapéct.



Hotové zapečené těstoviny podáváme posypané čerstvým parmezánem.


user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Italské zapečené makarony

Zpět na recept