Italská foccacia

Recept na výborné a rychlé italské pečivo, které můžete nazdobit podle vaší libosti.


4.58x
120 min

Postup přípravy

Hladkou mouku prosejeme přes jemné síto do mísy. Přidáme sůl, cukr, olej, kvasnice a vodu. Vypracujeme v hladké těsto. Pozor, těsto se lepí, což je v pořádku. Těsto necháme kynout asi 90 minut, případně můžeme těsto nechat do druhého dne v lednici v uzavřené nádobě, kde vykyne.

Lžící namočenou v oleji ukrojíme kus těsta. Rukama od oleje vytvarujeme placky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Ozdobíme vším, co máme rádi - česnek, kečup, sýr, olivy, sušená rajčata nebo jen hrubozrnná sůl apod.

Připravené placky pečeme 20 - 25 minut v předehřáté troubě při 180 °C.

Italská foccacia je výborným pečivem pro různé příležitosti.
user-icon

autor Ramon


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Italská foccacia

Zpět na recept