Italská bruschetta

Jedná se o tradiční toskánský pokrm spojený se sklizní oliv a ochutnáváním olivového oleje. Dnes je široce známý jako předkrm. Samozřejmě existuje mnoho variant.


4.026x
35 min
1×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
6 lžicolivový olej
100 gčerné olivy
1 kscibule šalotka
10 plátkůbílý chléb nebo ciabatta
7 ksvyzrálé šťavnaté rajče

podle chuti

bazalka
čerstvě mletý pepř
čerstvě mletá sůl

Postup přípravy

Na plochém talíři rozmáčkneme nožem oloupaný česnek a přidáme polovinu oleje. V této směsi namočíme plátky chleba a dáme je krátce opéct pod gril. Mezitím připravíme salát na oblohu. Z rajčat vyřízneme zelené středy, pokrájíme je na kostičky, přidáme pokrájenou cibulku a černé olivy, sůl, pepř a čerstvou bazalku. Rovněž i zbytek olivového oleje a důkladně promícháme. Je lépe nechat salát ještě chvíli odležet na chladném místě, aby se všechny chutě spojily. Salátem obložíme chlebové plátky a podáváme, nejraději jako předkrm. V Itálii je to ale jinak, tam je to událost spojená s olivovým olejem. Proto může být obložení chleba na italskou bruschettu různé.
user-icon

autor alyš

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Italská bruschetta

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena