Italská bruschetta

Jedná se o tradiční toskánský pokrm spojený se sklizní oliv a ochutnáváním olivového oleje. Dnes je široce známý jako předkrm. Samozřejmě existuje mnoho variant.


4.026x
35 min
1×

Postup přípravy

Na plochém talíři rozmáčkneme nožem oloupaný česnek a přidáme polovinu oleje. V této směsi namočíme plátky chleba a dáme je krátce opéct pod gril.

Mezitím připravíme salát na oblohu. Z rajčat vyřízneme zelené středy, pokrájíme je na kostičky, přidáme pokrájenou cibulku a černé olivy, sůl, pepř a čerstvou bazalku. Rovněž i zbytek olivového oleje a důkladně promícháme. Je lépe nechat salát ještě chvíli odležet na chladném místě, aby se všechny chutě spojily.

Salátem obložíme chlebové plátky a podáváme, nejraději jako předkrm. V Itálii je to ale jinak, tam je to událost spojená s olivovým olejem. Proto může být obložení chleba na italskou bruschettu různé.
user-icon

autor alyš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Italská bruschetta

Zpět na recept