1 špetka | sůl | |
1 ks | vejce | |
100 g | máslo | |
0.5 lžičky | skořice | |
1 lžička | kypřicí prášek do pečiva | |
150 g | cukr moučka | |
150 g | hladká mouka | |
150 g | čokoládová poleva | |
150 g | lískové ořechy (mleté) | |
250 g | pikantní meruňková zavařenina | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
vlašské ořechy |
Mouku, mleté oříšky a prášek do pečiva na vále smícháme a uděláme uprostřed důlek. Cukr, sůl, skořici a vejce dáme do důlku a po okraji do mouky přistrouháme změklé máslo. Těsto zpracujeme od vnějšího okraje dovnitř. Utvoříme kouli, kterou necháme přikrytou a 60 minut necháme odpočívat. Po hodině poprášíme vál moukou a těsto na něm postupně vyválíme na tloušťku asi 1/2 cm a vykrajujeme kolečka o průměru 3 cm. Hotová kolečka klademe na vymazaný plech a upečeme. Vychladlá kolečka slepujeme po třech marmeládou. Rozpustíme si polevu. Vrchní stranu koleček polijeme polevou, ozdobíme vlašským ořechem a takto vytvořené išelské dortíčky necháme ztuhnout.
Cukroví pečené s láskou: Tradiční recepty po babičce
V mnohých domácnostech se z cukroví peče stále to samé a na některé druhy se zapomíná. Pojďme si připomenout pár receptů na výborné cukroví, které pekly už naše babičky.
Ořechové, kokosové i s čokoládou: Ty nejlepší recepty na cukroví podle oblíbené suroviny
Každý má rád jiný druh cukroví, někomu vadí ořechy, jinému kokos, někdo miluje čokoládu. Vybrali jsme pro vás 9 známých i méně známých druhů cukroví podle suroviny, které při pečení dáváte přednost.
Autor:Fendryska
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena