Išelské dortíčky

Išelské dortíčky jsou velmi oblíbeným vánočním cukrovím nejen u nás, ale také v Německu.


4.874x
120 min
7×

Postup přípravy

Mouku, mleté oříšky a prášek do pečiva na vále smícháme a uděláme uprostřed důlek. Cukr, sůl, skořici a vejce dáme do důlku a po okraji do mouky přistrouháme změklé máslo.

Těsto zpracujeme od vnějšího okraje dovnitř. Utvoříme kouli, kterou necháme přikrytou a 60 minut necháme odpočívat.

Po hodině poprášíme vál moukou a těsto na něm postupně vyválíme na tloušťku asi 1/2 cm a vykrajujeme kolečka o průměru 3 cm.

Hotová kolečka klademe na vymazaný plech a upečeme.

Vychladlá kolečka slepujeme po třech marmeládou. Rozpustíme si polevu. Vrchní stranu koleček polijeme polevou, ozdobíme vlašským ořechem a takto vytvořené išelské dortíčky necháme ztuhnout.




Vyzkoušejte také kakaové piškoty podle šéfcukrářky












user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Išelské dortíčky

Zpět na recept