Irish stew

Tradiční irský pokrm z jehněčího masa a zeleniny.


2.88x
90 min
1×

Postup přípravy

Jehněčí maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky. Maso vložíme do vody a vaříme asi 90 minut doměkka.

Zeleninu očistíme a nakrájíme na hrubší kostky. Brambory, cibuli, mrkev a řapíkatý celer bez listů vložíme do vody. Přidáme tymián, rozmarýn, bujón, česnekovou pastu a nakonec sůl a pepř podle chuti. Vše společně povaříme.

Měkké maso vyjmeme, propláchneme v horké vodě a přidáme k zelenině.

Irish stew podáváme horké v hlubokých miskách a zdobíme čerstvou petrželovou natí. Vhodnou přílohou je tmavý chléb.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Irish stew

Zpět na recept