Irish stew

Tradiční irský pokrm z jehněčího masa a zeleniny.


2.88x
90 min
1×

Postup přípravy

Jehněčí maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky. Maso vložíme do vody a vaříme asi 90 minut doměkka.

Zeleninu očistíme a nakrájíme na hrubší kostky. Brambory, cibuli, mrkev a řapíkatý celer bez listů vložíme do vody. Přidáme tymián, rozmarýn, bujón, česnekovou pastu a nakonec sůl a pepř podle chuti. Vše společně povaříme.

Měkké maso vyjmeme, propláchneme v horké vodě a přidáme k zelenině.

Irish stew podáváme horké v hlubokých miskách a zdobíme čerstvou petrželovou natí. Vhodnou přílohou je tmavý chléb.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Irish stew

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní