Irish stew

Tradiční irský pokrm z jehněčího masa a zeleniny.


2.88x
90 min
1×

Ingredience

300 gbrambory
4 ksmrkev
4 větvičkyčerstvý tymián
1 ksřapíkatý celer
1 lžičkahovězí bujón
2 větvičkyčerstvý rozmarýn
2 kscibule bílá
1 lžičkačesneková pasta
1 kgjehněčí maso

podle chuti

sůl
bobkový list
mletý černý pepř

Postup přípravy

Jehněčí maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky. Maso vložíme do vody a vaříme asi 90 minut doměkka. Zeleninu očistíme a nakrájíme na hrubší kostky. Brambory, cibuli, mrkev a řapíkatý celer bez listů vložíme do vody. Přidáme tymián, rozmarýn, bujón, česnekovou pastu a nakonec sůl a pepř podle chuti. Vše společně povaříme. Měkké maso vyjmeme, propláchneme v horké vodě a přidáme k zelenině. Irish stew podáváme horké v hlubokých miskách a zdobíme čerstvou petrželovou natí. Vhodnou přílohou je tmavý chléb.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Irish stew

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena