Guinness stew s houbovými bramboráky

Jednoduchý recept z hovězího masa, kdy si zároveň připravíme i přílohu.


3.02x
160 min

Postup přípravy

Na přípravu receptu jsem použila keramický hrnec do trouby.

Zeleninu (cibuli použijeme velkou, brambory také větší) očistíme a nakrájíme na hrubo a maso nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Mezitím si rozehřejeme troubu na 180 °C. Maso zprudka osmahneme na pánvi, na té samé pánvi osmahneme i zeleninu. Vše pak dáme do hrnce a zalijeme tmavým pivem Guinness - vše by mělo být ponořené, pokud není, dolijeme vodou. Osolíme, opepříme, okořeníme a dáme do trouby. Maso pečeme přibližně 2 - 3 hodiny, občas zkontrolujeme.

Mezitím si připravíme houbové bramboráky. Postup je stejný jako u klasických bramboráků. Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme sůl, majoránku, prolisovaný česnek a zahustíme moukou. Poté ještě do těsta přidáme nadrobno nasekané houby (jakékoliv). Z těsta smažíme placičky - bramboráky v rozpáleném oleji.

Po 2 - 3 hodinách vytáhneme stew z trouby. Někdy je potřeba stew zahustit. Dochutíme čokoládou.

Pak už můžeme jen servírovat. Guinness stew s houbovými bramboráky můžeme dozdobit nasekanou petrželkou a cibulí, kdo má rád, může použít i čerstvé chilli.
user-icon

autor toustovac


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Guinness stew s houbovými bramboráky

Zpět na recept