Indický pudink

Netradiční sladká pochoutka. Recept pochází z indické kuchyně.


2.9932x
60 min

Ingredience

2 lžícecukr
1 ksvejce
2 lžícestrouhanka
4 lžícesmetana
0.5 lpolotučné mléko

podle chuti

jahody
mandle
džem
muškátový oříšek

Postup přípravy

Mléko a smetanu povaříme s cukrem a strouhankou za stálého míchání, až směs zhoustne.

Vejce rozklepneme a zvlášť našleháme žloutek a bílek. Vmícháme do této směsi. Všechno pak vložíme do vymaštěné misky z varného skla. Na vrch pudinku nasypeme nadrobno nasekané mandle a dáme zapéct do vyhřáté trouby.

Upečený indický pudink potřeme džemem a poprášíme strouhaným muškátovým oříškem. Když do pudinku přidáme jahody, chutná nejlépe, ale lze použít i jiné ovoce. Povrch můžeme dozdobit i mandlemi, oříšky, fantazii se meze nekladou.

Indický pudink ihned podáváme.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Indický pudink

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Indická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.