Indický pilav

Recept na rizoto po indicku. Nabízenou vegetariánskou variantu můžeme ozvláštnit přidáním vepřového nebo kuřecího masa.


3.072x
25 min

Ingredience

1 lžičkasůl
75 gtuk
50 grozinky
1.5 dlvoda
300 grýže
30 gmandle
špetkamuškátový oříšek
0.5 lžičkykari koření
1 ksstřední cibule
100 gčerstvý nebo sterilovaný hrášek

Postup přípravy

Syrovou rýži propláchneme, necháme oschnout a následně ji vsypeme do vyššího hrnce s rozpáleným tukem.

Rýži mícháme a na mírném ohni ji smažíme. Asi po 8 minutách rýže zesklovatí, pak vlijeme vodu, řádně zamícháme a necháme vařit.

Krátce nato vmícháme oloupané nasekané mandle, hrášek a hrozinky. Rýži dál vaříme, dokud není hotová. Podle potřeby můžeme přilévat vodu.

Na závěr indický pilav dochutíme solí, kari kořením a strouhaným muškátovým oříškem.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a osmažíme. Indický pilav nakonec osmaženou cibulkou ozdobíme.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Indický pilav

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Indická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena