Indický pilav

Recept na rizoto po indicku. Nabízenou vegetariánskou variantu můžeme ozvláštnit přidáním vepřového nebo kuřecího masa.


3.072x
25 min

Postup přípravy

Syrovou rýži propláchneme, necháme oschnout a následně ji vsypeme do vyššího hrnce s rozpáleným tukem.

Rýži mícháme a na mírném ohni ji smažíme. Asi po 8 minutách rýže zesklovatí, pak vlijeme vodu, řádně zamícháme a necháme vařit.

Krátce nato vmícháme oloupané nasekané mandle, hrášek a hrozinky. Rýži dál vaříme, dokud není hotová. Podle potřeby můžeme přilévat vodu.

Na závěr indický pilav dochutíme solí, kari kořením a strouhaným muškátovým oříškem.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a osmažíme. Indický pilav nakonec osmaženou cibulkou ozdobíme.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Indický pilav

Zpět na recept