Vaření.czReceptyIndické pikatní špalíčky

Indické pikatní špalíčky

Nenáročný recept na kořeněné kuřecí kousky a rýží.


4.08x
60 min

Ingredience

0.6 kgkuřecí horní stehno

směs

5 gmajoránka
3 gpaprika mletá
18 dkgpaprika žlutá
5 gmandle loupané
4 clpivo světlé
1 hrnečekhořčice dijonská
2 gsůl bylinková
6 kapekocet balzamico
2 větvičkyoregáno
1 dlolivový olej
12 dkgkrájená rajčata
3 gčesnek prolisovaný
1 hrnečekostrý kečup
15 dkgcibule (velká)
8 gindické kari
5 gtandori

příloha

3 porcerýže vařená

Postup přípravy

Nejprve vytvoříme směs, kterou postupně budeme potírat špalíčky. Tuto směs vytvoříme smícháním česneku, piva, olivového oleje, kečupu, horčice, tandori, octu, majoránky, oregána, mandlí, kari, soli a sladké mleté papriky. Na rozpálenou pánev přilijeme pár kapek olivového oleje, není ho třeba moc, jelikož je obsažen ve směsi. Kousky kuřecího masa hned po potření a vykoupání ve směsi dáme na pánev a zlehka ze všech stran osmahneme. Rozehřejeme si troubu na 210 stupňů a pekáč nemusíme ani vytírat. Na spodek pekáče přilijeme zbylou směs, která byla chvíli v pánvi spolu se špalíčky. Na směs položíme nakrájenou cibuli, rajčata, papriku, popř, jinou zeleninu. Na zeleninu v pekáči vyskládáme osmahnuté špalíčky masa, které mají směs už pěkně nasáklou. Přibližně 30 minut pečeme v troubě, střídáme spolu s grilováním i horkovzduchem, aby byla pěkná kůrčička. Nakonec z trouby Indické pikatní špalíčky vytáhneme, ozdobíme a podáváme s vařenou rýží, pokud možno jen osolenou bez kari.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Indické pikatní špalíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Indická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena